Juuste ajalugu

7. veebr. 2013

Mõned päevad veel käimas ka GIVEAWAY!

Kunagi keegi küsis kommentaarides mu vana Tokio Hoteli jutu kohta. Hakkasin siis seda mööda plaate taga otsima, eks endalgi oleks põnev ju lugeda. Täispikka versiooni ma ei leidnudki, leidsin lõpu, alguse, keskpaiga, aga osad kohad on puudu. Ja terve see aeg, kui ma lugesin, mõtlesin selle 9gagi meemi järgi OH GOD WHYY????? Miks, Liis, miks :D:D:D Istusin siis üksi keset ööd ja naersin nagu loll. Eks piinlik oli ka. Alguses mõtlesin, et suva, muidugi lasen selle fanfici netti üles, aga noooo ei. Mul pole ikka ammu nii piinlik olnud. :D Samas oli hea avastada, et mul oli seal ka palju teisi kirjutisi, mida ma ise ei mäletanudki (Kuhu lähevad unistused, Kui enam ei lähe jms), need olid veits paremad, noh, sellised 16-aastase deep’i jutuga.

JA SIIS leidsin ühe jutu, mille kirjutasin kunagi ühest reidikuulsusest (static-x, äkki mäletate :D) ja terve aeg hoidsin konkreetselt kätega peast kinni. MIKS LIIS MIKS?? Ja MIKS ma selle talle saatsin? MIKS ma üleüldse pidin midagi sellist kirjutama? Ajuvaba.

Kogu piinlikkuse kõrval oli plaatide vaatamisel ka hea külg: leidsin miljon vana pilti. Nüüd mõtlesingi natuke tööd teha ning järjestada oma juuksevärvid. Raske oli, paljusid pilte ei leidnud üles ja mul pole see õige järjekord enam meeles, aga põnev oli! Nüüd tuleb hunnik pilte, mõned on kahjuks kehva kvaliteediga. Ja no üldse… naljakad, aga anname andeks, eks me ikka ole olnud noored ja rumalad ja emokidist reiditsejad :D Praegu, seda ülevaadet tehes, olen väga õnnelik, et mu juuksed selle katsetamise käigus alla pole andnud ning jeehat tõmmanud!

Kõigepealt vana pilt loomuliku juuksevärviga, nagu näha alustasin blondiga ja siis tõmbusin kartulikoore-karva.


Edasi hakkasin pead blondiks värvima, umbes 5ndast klassist. Sellest ajast mul päris korralikku ‘ainult-blond’ pilti polegi :(


Seejärel hakkasin katsetama: oma punkperioodil oli hästi hea idee värvida oma juuksed sinakasroheliseks.
Ma olen mõnda pilti sellest ajajärgust niiii kaua otsinud ja no ei leia. Eks te siis selle peate ette kujutama (vihjeks veel nii palju, et loooomulikult ei tahtnud ma värvida ainult alumisi juukseid, nagu emps soovitas, vaid ikka pealmisi- noh, et hakkaks ikka silma. Alt jäid juuksed blondiks. Ja veel mitu aastat tõmbusid juuksed niisketena roheliseks. Fun!


Kui rohelise maha sain, värvisin alumised juuksed tumepunaseks/lillaks/mustaks


Hakkasin katsetama triipudega.
Esimesed triibud tulid mõnusad peenikesed, edasi läks käest ära. Ja oh-ei, ega muidugi polnud ju mõtet värvida alumised juuksed ka ühte tooni, las nad olla oranzid :DMingi aeg lasin empsil triibud üle teha.
Ma ei tea, mis ta kokku keeras, aga tulemus oli selline, et triibud olid paksud nagu markeriga tehtud, algasid kuskilt poolelt pealt ning must andis teistele juustele ka värvi, niiet ma olin sini-hall-blond-must. (ja alt oranž, sest endiselt ei teadnud midagi ülevärvimisest :D)


Kuna ma oma sinipeast ilusasti blondiks poleks saanud ja tahtsin midagi uut proovida, värvisin juuksed pruuniks.

Kui ka sellest siiber sai, andsin tooni lillaga:

Lõpuks otsustasin oma piire ületada ja lõikasin juuksed maha. Ma mäletan, et klassis keegi ei uskunud mind, arvasid, et lõikan ainult otsi. (esimene pilt on tehtud õhtul pärast juuksurit)

 


Tõmbasin juuksed sinakasmustaga üle
(või noh, see midnight blue)

Tulid punakad ja lillad triibud. Samasse aega jääb ka see, kui hullult lahe oli juuksed kahupeaks tupeerida ja väike emokid olla.

Siis olin lillapuna-kerge pruunikas.  Kaks viimast pilti on võib-olla enne punase triibu aega, aga ma ei mäleta täpselt.

12nda klassi alguses olin väga lühikeste juustega, mis olid tumelillad. Sellest ma jälle mingit pilti ei leidnud. Kuni 12nda klassi lõpuni kasvatasin oma musta värvi juukseid…et need siis enne lõpetamist maha lõigata- lühemaks, kui kunagi varem.


Lõpuks aitas naljast, istusin päev otsa Grete juures juuksuritoolis ning muutusin uuesti blondiks
(viimane pilt on järgmine päev, pärast juuksurit)


Edasi oli juba igav, olin kogu aeg blond ja kasvatasin juukseid.
Peab ütlema, et Soomes ja Rootsis oli õhk vist ikka väga hea, sest juuksed mühisesid kasvada.


Katsetasin ka oma kauaaegset unistust: roosasid juukseid

Ja nüüd olen uuesti blond. Suvel on plaanis katsetada heledama lilla, roosa ja ehk uuesti ka sinisega :)

You Might Also Like

 • Avatar
  Elen 7. veebr. 2013 at 12:41

  Jaa jaa see static-x oli mingi üli popp :D
  Mäletan, et tal olid reidi nimes ristid, kogu aeg mõtlesin, et kust ta need sinna küll sai ja olin kade :D

  • Avatar
   mesiliis 7. veebr. 2013 at 12:44

   Oh, see static… :D :D Praegu meenutan ja naljakas on, aga siis oli küll ikka hull tõsine teema temaga :D

 • Avatar
  Anu 7. veebr. 2013 at 15:51

  Kohe meenus üks msnikõne. Mina lugesin ja rääkisin sa kuulasid ja "tegid märkmeid".
  Vanad head ajad.

  • Avatar
   mesiliis 7. veebr. 2013 at 17:19

   Ma leidsin plaatidelt meie msnivestluste printscreene ja mingi sinu-andrese vestlusest, kui meil teema oli ja no, terve aeg oli irve näol. Ajad olid head :)

  • Avatar
   Anu 9. veebr. 2013 at 13:05

   Issssand, seee Andreeeees :D:D Jumal. Issand.

  • Avatar
   mesiliis 9. veebr. 2013 at 15:15

   Vähemalt lõin ta Angelinalt üle :D:D:D