Ehk on see säde?

8. märts 2013

Tänane hommik algas nii hästi. Juba ükspäev vingusin veits, et Märt “sätib” end tööle just igasuguste tähtpäevade ajal- no sõbrapäeval ja nüüd naistepäeval. Seepärast üldse ei oodanud seda, et hommikul kell seitse võlub ta välja nii armsa tulbikimbu ja suure karbi Raffaellosid.. Ja ma ei tea, kus ta neid terve eelmine õhtu peitis.. Mmm, niiiiii hea! 


Hommikul vedelesin päikese käes, siis tuli Merilii, tegime kaks kohvi ja linnapeale. Ajuvaba, mis hinnad praegu kaltsukates on, päris maksangi mingi tavalise kasutatud särgi eest 18 euri.. Lõpuks leidsin pisut aega ka Loitsukellerist läbi hüpata.

Mind on päris kaua igasugused amuletid/talismanid ja sellised teistsugused “maavälised” asjad huvitanud. Eks igal inimesel ole mingi oma asi, millesse ta usub. Olgu selleks jänesekäpp, kaelakee, kivike taskus või midagi muud. Vahel piisabki ainult uskumisest, et see toob õnne. Näiteks mulle miskipärast meeldib, et kodus on olemas elevandikujud, millel lont ülespoole on, pidi head õnne tooma.  Kunagi ammu kinkisin vist sõbrapäevaks ühele inimesele maaaaailma kõige pisema elevandi kuju, mis oli lihtsalt niiii armas. Mitu aastat olen endale ka sellist otsinud, pole veel leidnud.

Igaljuhul, Loitsukelleris ei teadnud, mida kõike ära osta. Piirdusin seekord mäekristalli ja ametüstiga. Üritasin küll leida tähtkujule vastavat kivi (no mäekristall iseenesest selleks on), aga miskipärast just ametüst võlus mu ära. Pärast maksmist leidsin leti tagant veel huvitavaid asju, aga ilmselgelt oli kiire ja süveneda ei saanud. Peab kindlasti tagasi minema. Ahjaa, avastasin, et kunagi ammu ammu hetkeajel ostetud medaljoni kujutis tähendab usku-lootust-armastust. Noh, täppi :)

Mäekristall: tahuline kivi toob endaga ainult selgust ja puhtust ega lase kandjal porri laskuda. Selle toimel muu­tutakse seltsivamaks, väljendusvõimelisemaks,
tundlikemaks ja oma kaaasinimeste suhtes tähelepanelikumaks

Ametüst: toob endaga rahu ja tasaskaalu. Soodustab abielus
abikaasadevaheliste sisemiste piirangute ületamist. Aitab vabaneda
halbadest harjumus­test; kõrvaldab hirmud muutuste
ees ja laseb suhtuda tulevikku rahulikult. Ta sobib kasutamisek suurtel üleminekuperioodidel ja aitab muuseas ka surmaks ette valmistuda.

Pärast tegime Merilii juures veel ühe kohvi ja siis juba läksin tööle. Imetlesin terve aeg oma kivikesi ja surfasin ebays. Ilmselt peaks nüüd magama minema, sest homme varakult start Lähtele, vilistlastemängudele.

You Might Also Like