Eurokarusell

15. mai 2013

Eile olin mina, nagu paljud teisedki eestlased, teleka ees ning vaatasin esimest poolfinaali. No laulud lähevad iga aastaga üha jamamaks.. või no, ei saa ka nii just öelda, aga lihtsalt.. mitte-eurovisioonilikuks.

Mulle hullult meeldis Malmö kujundus, lava oli mõnus ja üldse tundus korralik, need Ikea-lambid olid ka päris lahedad :D Eelmisel paaril aastal ei ole minu arust pandud  showpaika nii suurt rõhku. Ei ole olnud seda wow-efekti, et just siiin on tõesti toimumas Eurovisioon. Kui vaadata nii 6-aasta taguseid võistlusi, on ikka näha, kuidas on pingutatud, et avaldada muljet. Enam nii väga mitte.

Loreeni ja lastekoori esitus mulle üldiselt meeldis, aga no, miks ei oleks võinud lapsed olla ühtses riietuses või vähemalt natukenegi viisakamalt riides? Nahktagid, suvalised teksad ja väljaveninud kampsikud. Sellesmõttes, et minu jaoks on Eurovisioon selle õige sära juba ammu kaotanud, aga samas, kui seda juba korraldada, miks siis mitte uhket? See esitus oli lahe, aga samas jällegi tundus, nagu oleks ülejala seda tehtud.

Ma kõigist lugudest kirjutada ei viitsi, sest osad lihtsalt olid niii igavad, et ma läksin parema meelega nõusid pesema (ja ma ei salli üldse nõudepesu) Eniveis, esimene ülesastuja oli Austria, looga “Shine”. Reikopi kommentaaridest ootasin minagi lihtsate teksade-valge särgiga neiut, aga no, see oli ikka midagi muud.

Birgit üllatas mind meeldivalt. Mulle pole ta laul kunagi eurolauluna meeldinud, aga eilne esitus võttis kananaha ihule küll. Noh, sai vähemalt korrakski oma võimsat häält näidata :D

Horvaatia mehed mulle meeldisid. Noh, hääled olid neil ilusad ja laul ise ka mõnus. Taani... no mina ei tea, laul oli üsna kaasahaarav, aga ma ei saa aru, miks sellele niiiiiii suurt edu omistatakse, sest minu arust oli see küll üsna.. ma ei tea, oli kihvt, mitte midagi niiii vaimustavat. Ja loo algus flöödiga sarnanes ka kõvasti ühele teisele eurolaulule, mille nime ma ei mäleta :D

Ukraina loos oli lahe ainult hiiglane. Okei, laulu esimesed 20 sekundit olid ka head, siis läks igavaks. Kaks laulu kuskil vahepeal olid ülemäära tümpsukad. Valgevene laul oli minu arust ainus tõeline eurokas- klišeelik, kaasahaarav, absurdsete lavaelementidega (tegelt, diskokuul? :D) ja napi särava rõivatükiga. Kuigi ka see laul meenutas mulle mingit ammusemat… Ning noh, olgem ausad, esitus-laul tundusid pigem Kreeka omana…

Moldova laulu ma ei viitsinud kuulata, ootasin ainult seda “kleidivahetust”. Noh, oli äge, selliseid trikke on nii väheks jäänud, et tuleb igat olevat hinnata. Serbia esitlusest tooks välja ainult naeruväärsed riided.

Rohkem mulle meelde ei jäänud, sest vahepeal ajas Reikop oma promoga “Vaadake Ringvaadet, et ei unustaks ära homme Ringvaadet vaadata, ahjaa, homme on Birgit RINGVAATES.. Kas te ikka teate, et homme on Ringvaade?” nii kettasse ära, et ma läksin uuesti nõusid pesema.

Mingit konkreetset lemmikut mul ei kujunenud, kellele oleks väga pöialt hoidnud. Kahju oli ainult, et Horvaatia edasi ei saanud. Aga mis seal ikka :D

You Might Also Like