Kassidest ja boamadudest

6. juuli 2013

Minu arust võiks igas majapidamises, mis seda vähegi endale lubada saab, olemas olla üks koduloom. Kuna mul on terve elu olnud vähemalt üks (sageli mingi kuus :D) kassi ja ma olen totaalne kassitädi, siis varsti-varsti, ilmselt juba järgmise nädala jooksul leiab meie perre tee üks pisike kiisuke.

Kiisupoja oleme juba välja valinud ja nüüd on ainuke vaev oodata, et ta natuke suuremaks saab, ja ta ära tuua. Oma suures vaimustuses olen seda päris paljudele (sugulastele ja perekonnatuttavatele) maininud ka ning iga kord, kui on olnud suurem seltskond, tuleb vähemalt üks inimene välja lausega “Aga kus sa kassi siis paned, kui laps (keda pole plaanidessegi võetud) tuleb?” Mis küsimus, merekooli kapteniks õppima, muidugi!

Minu pisikene rotipoja

Ma tean, et päris paljud noored (tulevased) emad on talunud hukkamõistu, sest isssandiiissssaaand, kass ja laps ei käi ju kokku!! No Kadil on paar head näidet tuua ning blogija Mallukas on ka sellest kirjutanud. Mind muidu ei häiri teiste inimeste arvamused nii väga, sest mina pean ju lõpuks oma otsustega elama. Eks igalühel on ka õigus oma arvamusele, aga naljakas on mõelda teiste reageeringute üle.

Sest võiks ju arvata, et sellise väitega tulevad välja need ülimodernsed värsked emad, kes ajavad näpuga järge igasugustes uhketes beebiraamatutes ja korrutavad nagu mantrat “Allergia, allergia, kass, kass, vaktsiin, vaktsiin!”

Aga ei. Põhimõtteliselt kõik, kes nii reageerivad (olgu siis minu tutvusringkonnas või mujalt kuuldud juttude alusel) on ise juba ilusasti vanaema-eas. Inimesed, kes ligi kolmveerand oma elust on elanud taludes, palju kehvemates tingimustes, sigade-kukkede-kassidega pead-jalad koos ja joonud otse “masinast” tulnud sooja lehmapiima. No kui nemad juba jõudsid täisikka, ilma et kass nad ära lämmatanud oleks, siis miks nad arvavad, et tänapäeval on kassid inimtapjateks kodeeritud? :D

Juhtun aga mainima oma tulevast kiisupoega, kui juba memmekestel tuhat mõtet peas, kuidas saata lastekaitse mulle kaela niipea, kui kass koduläve ületab. Noh, et päästa laps, keda mul veel pole :D Nägu on neil ka selline peas, nagu ma oleks just öelnud, et jah, muretsesin endale boamao, kelle lemmikajaviide on lapsi kägistada.

Ja mida neile vastatagi? Olen mina ilusasti koos kassidega üles kasvanud, ilma et suuremaid tervisehädasid oleks (või noh, kui kuus luumurdu välja arvata- kuradi kassid, ma ütlen :S), kasvavad kõik teised lapsed kah.

You Might Also Like

 • Avatar
  Pluxu™ 7. juuli 2013 at 11:22

  Numpsel kiisu =)


  No worries, cats love babies! <3

 • Avatar
  helevalgus 14. juuli 2013 at 16:43

  Muudkui kuulen, kuidas kõik selle probleemiga silmitsi seisavad, et inimesed neile kassi/lapse teemal noomitusi loobivad. Et kuidas ikka nii saab ja mis kassiga ette võtta. Hullus lausa.
  Mul õnneks pere endal niisugune, et kassi on ikka eluaeg peetud. Kasvasin ise ka beebina koos kassi ja koeraga. Ja keegi ei ole õnneks niisugust rumalat küsimust mulle esitanud, et aga mis ma oma kassiga küll teen. :D
  Ei kujuta ette, kust inimestel see rumal arvamus ja ettekujutlus küll sündinud on, et kass ja laps kokku ei sobi…

  Kats

  • Avatar
   mesiliis 14. juuli 2013 at 17:58

   Mina ka ei saa aru :D Viimased "noomijad" on ise samamoodi elanud lapsest saadik kassidega koos ja kõik on korras.