Koristamine pole ju häbiasi

23. juuli 2013

Täna koputati mulle uksele ja seal taga oli üks vana tädikene, kellel oli vihik ja pastakas käes. Esimest korda nägin teda muidu, varem pole kordagi maja peal vastu tulnud. Ütles, et tema kätte peab maksma “koristamiseraha kaks eurot”.

Alguses ma ei osanudki midagi selle peale kosta, sest minu teada on meil kojamees olemas, kelle tasu on kommunaalides kajastatud. Mõtlesin, et äkki siis on meil salaja uus koosolek tehtud, et esikute koristamine eraldi tasuna (kuigi meil on seinapeal oma treppide koristamisgraafik).

Kuna ei mul, Märdil ega mu vennal polnud sularaha, lubas tädike tagasi tulla. Siis hakkasin mõtlema, et mis kuradi koristamise eest ta raha tahab? Nagu mainitud, kojamees on olemas ja majasisene koristamine on graafikuga. Siis vennas mainis, et ou, nägi jah teda ükspäev meie KORTERIUST pesemas. Ja kuna ta koputas ka naabrite ustele, siis ilmselt pesi nende omi ka.

Nagu. Mismõttes. Lihtsalt võtab kätte, peseb mu ukse puhtaks ja siis tahab raha? Aga äkki mulle meeldib räpane uks, äkki ma ei taha, et võõras seda peseks, äkki ma ei soovi tema “teenust” kasutada. Miks ma peaks selle eest raha maksma, kui eelnevalt pole minuga konsulteeritud?

Ja as usual, tulid mul need kõige paremad “uurimislaused” alles pärast pähe ja homme “pole mind kodus” :D

You Might Also Like