Tartu söögikohad: Aasia Ekspress

18. sept. 2013

Teate, mul on oma ammuse jutu-idee jaoks isegi blogspoti leht koos uhke headeriga tehtud ja ma ei viiiiiiiitsi seda kirjutama hakata. Nii kui ma mõtlen, et mul siin mingi miljon tundi ju aega seda teha, tundub isegi täisnuusatud salvrättidest lossi ehitamine parema ideena :(

Aga mitte sellest ei tahtnud ma kirjutada.

Nimelt ostis Märt kunagi Cherryst Aasia Ekspressi sooduskupongi. Toit kahele, väärtusega 13 eurot (tema maksis selle eest 7). Eelmine pühapäev mõtlesimegi, et läheme ja uudistame koha ära. Asub see üliheas kohas- kesklinnas, GMP Plazas- seal, kus vanasti asus veidi uhkem burksiputka The City.

Sisustus oli natuke naljakas, sest paljud asjad olid City ajast sinna maha jäänud, aga muidu oli seal väga mõnus ning hubane. Asukoht ja sisustus on enam-vähem ainsad head asjad selle koha juures. Kui me sinna jõudsime, siis teenindaja oli vist terve maailma peale vihane ja ta ei küsinud/rääkinud, vaid konkreetselt nähvas. Või noh, võib-olla ta räägibki nii….

Istusime siis lauda ära, tellisime terava sealiha pähklitega (teine valik oleks olnud meekana) ja riisi ingveri-küüslauguga (teine valik nuudlid). Okei, see oli ka hea, et ooteaeg oli päris lühike. Algus oli ilus, toit lõhnas isuäratavalt, nägi hea välja…jaaaa sellega kõik piirduski.

Ma ei taha öelda, et söök oleks halb olnud, sest söödav ta ju oli.. aga kõik oli kohutavalt maitsetu. Kui ma tellin ikkagi terava sealiha, siis ma ootangi seda vürtsikust, mitte tavalist mahedat kastet lihaga (mis muide oli niiiiii pisikesteks tükkideks tehtud). Sama riisiga. Noh, hea, et näiteks munatükid olid riisis päris suured ja herned maitsesid väga värskelt, aga kuidagi.. ülekeedetud tundus see riis. Ja jällegi, suht plain, eriti teiste aasia söögikohtadega võrreldes.

Tasuta saime kõrvale ka küüslaugu naane, mis on siis india leib. Esimene tükk oli pooltoores ja nätske, nagu tainas. Teised kolm olid kohati ära kõrvetatud ning ainult ÜHE naani puhul oli õõõõõrnalt tunda küüslauku.

Ära me muidugi sõime, peaasjalikult seetõttu, et me olime terve päev koristanud ja polnud midagi hamba alla saanud. Tagasi aga selle kogemuse põhjal küll ei läheks. Ei oskagi öelda, kas muidu on seal head toidud ja meile sattus lihtsalt “kehvem päev” vms? Kes varem seal käinud on, andke aga teada.

Aga jah. Aasia restorani minnes ootan mina just seda teravat ja huvitavat maitset, mis selle toidu puhul kahjuks puudus- ma viskan kodus ka möödaminnes paremini maitsestatud kastmes sealiha ja riisi kokku, eks. Ja kui mõelda, et muidu oleks see 13 eurot maksma läinud… seda raha poleks see kindlasti väärt olnud.

Minu arust oleks sinna võinud The City jäädagi… sai vähemalt maitsvaid toite :D

//ja mida fakki, ma olen kaks pikka postitust kirjutanud, WC-d otsinud, tooliga keerutanud ja kohvi teinud ning kell pole kolmveerand kaksteistki. Long night eesootamas vist :D

You Might Also Like

  • Avatar
    Pluxu™ 19. sept. 2013 at 05:42

    Ma ei tea, kas sa oled käinud, aga hiina restoran Kung Fu on päris hea toiduvalikuga. Seal saab kliendikaarti ka teha.
    http://kungfu24.ee/