Ärge nüüd lolliks minge oma joomismänguga

27. veebr. 2014

Räägin muidugi sellest kuulsast anna-edasi õllemängust, kus tuleb poolene õlts ära juua, nimetada kolm nime, kes seda ka tegema peavad ja kõik facebooki üles laadima. Ma usun, et kõik on vähemalt üht sellist videot näinud.

Alguses, kui esimesi katsetusi nägin, oli küll lõbus vaadata ja – mitte, et ma joomist väga propageeriks- isegi veits lahe. Aga mida aeg edasi, seda igavamaks see muutus, sest lõpuks facebooki uudistevoos muud polnudki, kui “oled kasti õllet sees”. Jah, tunnistan, et võtsin isegi sellest osa, kuigi ma väga lootsin, et ma kellelgi nii hea sõber pole :D:D Aga kui su nimi juba kirja pannakse, siis päris ei teegi väljakutset ära :D

Sellesmõttes on mul ükskõik, kes selle vooluga kaasa läksid. Kes tahtsid, tegid ära, kes ei tahtnud, jätsid tegemata. Ma ei usu, et keegi oleks tõesti lootnud, et saab nüüd kasti õllet, kui paneb karsklasest sõbra tanki.

Siis aga tulid esimesed uudiste jagamised, kuidas üle maailma on juba noored selle kätte ära surnud ning suured moraalilugejad hakkasid näpuga viibutama. Kusjuures, need kõige suuremad mängu mahategijad olid (vähemalt minu sõbralistis) need, kes ise juba kolmapäeval nädalalõppu tähistama hakkasid ning kõik reeded-laupäevad umbjoobes mööda klubisid rallisid. Kõige õigemad inimesed üldse ühesõnaga. Lisaks olid surma saanud inimesed mängu teinud viina-viski või jumalteab mis kange alksiga, no ime pole siis.

Koos moraalijüngritega tulid välja jube originaalsed vennad, kes selle mängu koos videoga maha tegid. No eks alguses oli tõesti lahe vaadata, kuidas mõni selle asemel piima jõi või (üks eriti hästi tehtud) video, kuidas alkoholipurk prügikasti visati. Järsku “leidsid” kõik kullasoone ja hakkasid aga ilgelt ärapanevaid videosid avaldama, no näiteks tsikk, kes duši all enda bikiinides rindadele õllet valas. Lisaks igasugused adaptsioonid: tee kätekõverdusi, joo mahla, tee kükke, jookse ümber maja, õpi kõik pi- numbrid ära…

See päris -õlle- variant on juba ammu välja surnud, sest ilmselt said sõbralistist kõik nimed otsa ning ring sai täis. Aga miskipärast arvavad osad ikka, et hullult lahe oleks seda endiselt maha teha ja paroodiavideosid postitada. Nüüd on minuni jõudnud kõige uuem versioon: räägi ära mõni õpetaja koolis, kellega koos 20 kätekõverdust teha. MIKS?? Mis teil viga on?  Nagu. Esimesed paar korda oli tõesti naljakas, aga ehk aitab juba?

Peamine on ikka seal ära ka mainida, et “see alkohoooliga mäng on nii vastik ja rõve, me selle asemel tegime seda-seda-seda”. Naljakas on muide seegi, et enamik neist oma-versioonide-tüüpidest pole ise alkomängu võimalust saanud, sest neid pole nimetatud :D Ega jah, et mitte väljaheidetuna tunda, siis tulebki midagi ise välja mõelda.

No ausalt. See anna-edasi mäng on nii last month. Enam pole naljakad või  huvitavad ei õlle-, kätekõverduste-, jooksmise-, piimajoomise ega jumalteab, mis sorti videod veel. Ise veel kõik virisevad, et ooo see kõik võiks läbi juba saada ja siis annavad aga hagu juurde.

Mind isegi need joomisvideod ei häirinud niipalju (noh veits silmakirjalik oleks, kui ise osa võtsin :D:D), kui need teised. Ma ei tea, miks. Aga no lihtsalt nii närvidele käib, kui on vaja näidata, et ollakse ühest “nii nõmedast provokatsioonist” üle, samas ise tehakse veel nõmedamat asja :D Ja ma ei mõtle selle all seda, et kätekõverdused või piimajoomine mu arust nõmedam oleks, kui alkoholi tarbimine, lihtsalt kogu see ärapanemise-videote tagamõte on juba nii tüütuks muutunud :D

You Might Also Like

 • Avatar
  Kairi Jõemaa 27. veebr. 2014 at 17:59

  "Aga no lihtsalt nii närvidele käib, kui on vaja näidata, et ollakse ühest "nii nõmedast provokatsioonist" üle, samas ise tehakse veel nõmedamat asja :D"

  Ma küll sellega ei nõustu, kuidas on nt. kätekõverdused joomisest nõmedamad? :D

  • Avatar
   mesiliis 27. veebr. 2014 at 18:03

   Ma ei mõelnudki seda, et kätekõverdused on nõmedamad või et üldse konkreetne tegevus oleks nõmedam, vaid see konseptsioon ja tagamõte :D Et on vaja ära panna ja näidata kõigile, kuidas nemad küll joomisele ei allu.

   Ma ei oska seda väga hästi seletada, aga lihtsalt kogu see parodeerimise-mõte ja need videod on mu arust nõmedad, sest need on juba nii ülemängitud ja tüütavaks muutunud :D Nt joomisemänguga sellist asja ei tekkinud, sest (vähemalt mu sõbralistis) kestis see max. nädal aega, aga neid teisi kedratakse seniajani.

  • Avatar
   Kairi Jõemaa 27. veebr. 2014 at 18:06

   Seda nüüd küll. Viimasest lausest ma lugesin esialgu välja selle, et kätekõverdused on nõmedamad kui joomine :D

  • Avatar
   mesiliis 27. veebr. 2014 at 18:10

   Praegu kui üle loen, siis saan aru, miks võib nii tunduda, teen väikse paranduse :D

 • Avatar
  Anonymous 28. veebr. 2014 at 03:51

  Mariini videot ikka nägid? :D

  • Avatar
   mesiliis 28. veebr. 2014 at 04:55

   Very meelitatud, et nii vara kommenteerima tuled :D

 • Avatar
  Arra 28. veebr. 2014 at 08:06

  Ma sügavalt kahtlen, et neid alternatiivseid videosid sel põhjusel tehti, et keegi neid ju mängu ei kutsunud ja omg nüüd on välja heidetud inimese tunne ja tuleb tagasi teha. Minu meelest on need kätekõverdused ja kükid toredad, las ringlevad, propageerivadki veidi sporti ja panevad ehk natuke rohkem liigutama. Muid ma näinud pole, sest ma lihtsalt ei viitsi kõike, mis seinale sajab fb-s üle vaadata…Algne alkoholi versioon oli nõme lihtsalt seetõttu, et minu meelest ei peaks alkoholi tarbimist reklaamima sel viisil (ei ma ei ole karsklane, pruugin ise ka aeg ajalt alkoholi). Lihtsalt kurb kuidas Eestis on tekkimas selline olukord ,et varsti ei saagi olla tore pidu või koosolemine, kui alkot ei ole. Miks nagu on joomist veel rohkem vaja esile tõsta ja ikka tekitada muljet, et see kes joob on cool. Kui sa ei joo, siis oled kohe erand ja natuke imelik ja tekivad küsimused et miiiiikkkks sa ei taha, kui tippsportlane just ei ole jne. Nii suur ühiskondlik surve tarbida midagi, millel on suur potentsiaal hävitada inimese tervis ja elu…kurb natuke või ei ole?

  Ja loogiline ,et see teema veidi pikemalt ringleb, sest see, et sinu jaoks on asi juba vana, ei tähenda, et teistele ka. Igaühe juurde jõuab eri ajal ja sellel hetkel on ikka selle inimese jaoks uus ja huvitav. Iseasi kui üks ja sama fb sõber sellelt samalt teemalt koguaeg tolmu maha pühib ja järgi ei jäta.
  Muidu need "saada sõbrale edasi" mängud ongi sellised naljakad…tuleb ükskord ja siis lampi nt kuskil poole aasta pärast sajavad jälle sama mängu kutsed postkasti…nagu igavesti kestev ring, inimesed ikka viitsivad, mina nt reeglina ei viitsi osa võtta neist asjadest :D Ja häirida ka ei lase, sest keegi ei suru mind ju vägisi ninapidi vastu ekraani ja ei käsi vaadata.

  • Avatar
   mesiliis 28. veebr. 2014 at 17:00

   Mul sõbralistis paari inimesega tundus küll nii :D Ja no, osad , kes oma kätekõverdusi tegema hakkasid olid alaealised ka, et nende puhul on samas arusaadav, et mingit joogivideot ei pane üles facebooki.

   Ma arvan, et mu negatiivne h'äälestatus tuligi pigem sellepärast, et joomisvideod kustusid kiirelt ära, aga neid teisi tuli konreetselt nagu seeni pärast vihma ja need tüütasid lõpuks rohkem. Sellessuhtes on muidugi kihvt, et võeti kätte ja hakati rohkem sporti tegema :)

   Ma ise neid videosid ei vaatagi, aga ajajoonel on nad ometi olemas, ja siis vahel häiribki, et kerid-kerid allapoole, aga muud pole, kui need anna-edasi videod :D