Monkey see, monkey do

14. apr. 2014

Ma ei saa aru, miks peavad inimesed tekitama suure draama või metsikult solvuma selle pärast, et keegi ostab sama asja, mis neilgi. Minu arust see “ahvimise” pärast tüli üleskeeramine on kuidagi nii..põhikooli värk, sest sel ajal oli tõesti sõpruse purustajaks samasuguste riiete ostmine :D

Võib-olla on asi minus, aga praegu on mul küll hea meel, kui keegi küsib, kust ma mingi asja sain, sest see omakorda näitab, et järelikult on väärt riie ostetud, et meeldib teistele ka. Ma olen küll kahe käega selle poolt, et inimesed võiks olla originaalsed ja omanäolised, aga samas ei leia ma midagi halba ka sellest, kui ostetakse näiteks sõbrannaga sarnased püksid.

Okei, kui see nimetatud sõbranna ostabki asju eesmärgiga, et saaks võimalikult sinu moodi olla või et tema arust peavad te riidekapid identsed olema, siis on vist jah veits imelik :D Aga just näiteks kallimate asjade puhul on ju turvaline osta/tellida “sõbranna järgi” midagi, sest näed ära, milline on kvaliteet, milline näeb ost päriselus välja ja ühesõnaga on olemas usaldusväärne kogemus. Miks peaksid jätma midagi, mis väga-väga meeldib, ostmata, ainult sellepärast, et keegi teine jõudis selle varem osta?

Ma olen päris palju saanud kirju/kommentaare, kust ma mingi ehte/riide/muu asja tellinud olen ja mul ei tuleks pähegi hakata solvuma, et issand, otsi endale mingi uus asi, mida tellida, ära ahvi mind. Ja samas räägib sõbranna kogemusest, kuidas ühes tutvusringkonnas tekitab isegi sama firmamärgi ostmine juba pahandust.

Või kuidas üks blogija kunagi kirjutas, et ta ei taha anda ebay-linke oma tellitud asjadele, sest muidu ostetakse need tema järgi ning tema töö ning vaev läheb raisku vms. Nagu. Ma ei tea. Ma saaks aru, kui tegu oleks millegagi, mida maailmas on võib-olla loetud arv eksemplare ja siis tõesti ei taha, et keegi samas linnas sulle sellega vastu jalutab. Aga mingi suvaline Hiina-kaup…

Üldse võtavad kõik seda “järgi-ostmist” nii tõsiselt ja solvanguna enda pihta. Sorri, aga mul (ja ma usun, et teistel ka) ei ole kõigi oma tuttavate riidekapid peas, ma vaevu mäletan, mis mulgi seal on. Ja siis kui ostad sama lõikega tavalise musta kleidi, tuleb juba süüdistust, et “sa ju TEAD, et mul oli ka selline!!!!” Ma mäletan, kui ükskord sain megasoodsalt ühed mustad kingad ja siis sõbrants räigelt solvus, sest ma ju ostsin need tema järgi!! Tegelikkuses mul polnud meeleski, et tal sellised olid, sest ta vist korra jõuluballil kandis neid ja no ma ei jätnud iga detaili ta riietuses meelde :D Lõpuks ta vist ei uskunudki, et ma ei ostnud meelega samu kingi :D

Kui ma küsin kellegi käest, kus ta selle tellis, siis ei ole mul mõttes see, et saaks ainult selle inimese moodi olla, pigem just, et olen tellitud asja oma silmaga näinud ja järelikult oli usaldusväärne müüja kah, kui asi kohale jõudis.

Igastahes jah, ma ei tea, miks peab tekitama nii tühisest asjast suure draama ja tüli. Kui keegi ostab samasuguse kampsuni nagu sul, võta seda kui komplimenti, et järelikult on nii lahe kampsun. Tee tüli siis, kui see “keegi” tuleb vastu kõikide samade riietega, mida sinagi kannad, nagu ta oleks su ammukadunud kaksikõde :D

Aga tegelikult tahtsin ma kirjutada hoopis sellest, et kuigi ma olen alati igasugustele ebay-küsimustele vastu tulnud, siis üks tsikk saatis mulle kirja, kust saada samasugust “Ain’t no wifey” mütsi.

-Mina tellisin ebayst. Sellel müüjal neid enam pole, aga ringi otsides kindlasti leiad
-“Aga mida ma otsima pean üldse?”
-No pane otsingusse “ain’t no wifey beanie” ja vali sobiv välja
-“Aga anna link siis”
-Pane otsingusse ja vaata, mis sulle sobib, seal nii palju variante ju, kas postikuluga-ilma jne
-“Kas sul on raske seda linki siis ise jagada või :S”

Ok siis :D

You Might Also Like

 • Avatar
  Britta 14. apr. 2014 at 12:40

  No oli siis raske seda linki siis ise jagada või? :D

  • Avatar
   mesiliis 14. apr. 2014 at 12:42

   Äkki ma ei taha, et ta mind ahviks, eks :D

 • Avatar
  Kristina 14. apr. 2014 at 16:12

  Haha, see lõpp oli eriti hea:D Aga olen nõus, et ei tasu sellist draamat teha.

  • Avatar
   mesiliis 14. apr. 2014 at 16:24

   :D Ma tegelikult tahtsingi ainult sellest juhtumist kirjutada, aga sattusin veits hoogu :D

 • Avatar
  Anonymous 15. apr. 2014 at 06:13

  Esimest korda elus räägid ka midagi asjalikku :D

  Siil Soonik

 • Avatar
  Merli. 15. apr. 2014 at 21:34

  No ma tellisin netist omale bikiinid enne suurt reisi. Ja basseini ääres päikest võttes, vajus karp lahti küll, kui mingi tibi, teises maailma otsas, jalutab samasugustega vastu. :D Kerge ebamugavustunne oli, kuid basseini ma teda lükkama ei hakanud ja jooksu pealt murdma samuti mitte. :D

  • Avatar
   mesiliis 15. apr. 2014 at 21:55

   See ikka väga super kokkusattumus :D

   Ma mäletan ma kunagi ostsin mingist ülinurgapoest bikiinid, kandsin neid vist hea kolm-neli aastat, kordagi ei näinud kedagi samadega, ja nii kui uued ostsin, siis nägin suve jooksul viit inimest, kes kandsid selliseid, nagu mul need vanad :D

 • Avatar
  Eveliis 21. apr. 2014 at 08:51

  Mõned aastad tagasi sattusin ma ühte Suurde Ettevõttesse tööle. Ühel hommikul tormas meie tuppa minu kolleegi juurde üks tütarlaps, lausa paanikas, sest kujutate ette ta oli kaubamajast kalli mantli ostnud ja siis avastas, et ühel teisel töökaaslasel on ka selline mantel. Kuidas see saab nii olla? Miks ta peab ka sellisega käima? Jne jne jne. Ma olin seal veel vähe töötanud ja mõtlesin, et nad teevad nalja. Sihuke draama oli sellest. Ma siiamaani mõtlen, et dziisus, nad ei olnud sõbrannasd, nad ei töötanud isegi ühes osakonnas, lausa eraldi majades, aga draama oli suur, sest keegi veel oli sama "kalli mantli" endale soetanud.

  • Avatar
   mesiliis 21. apr. 2014 at 11:26

   Kus on ikka inimesel probleemid! Sellist nalja ootaks tõesti koolilastelt, mitte juba töötavatelt täiskasvanutelt :D