Rahulik pühapäevak

13. apr. 2014

Mulle hullult meeldivad sellised vihmased ja uimased pühapäevad, kui pole mitte midagi teha ning saad diivanil lebotada ja laisalt vihma trummeldamist vastu akent kuulata. Kui keegi veel vahukommidega kakaod teeks ning mõne hea raamatu tooks, oleks kõik lihtsalt ideaalne.

Üle mitme aasta on mul Märdile kingitus olemas juba pea pool kuud enne ta sünnipäeva (mõte on juba kaks kuud olemas olnud). Ma ise nii elevil, et suudan vaevu end talitseda, kui fb-s räägime, tahaks talle kohe kätte selle anda ja ta nägu näha ja nii põnev!

Avastasin, et mu id-kaart on kehtivuse kaotanud ja ma ei saaaa aru, miks ma pean maksma selle uuendamise eest.. Ma saaks aru, kui ma ise kaotaks selle ära vms, et siis. Aga praegu pean lihtsalt maksma, et ma saaks kodanik edasi olla. Kõige haigem on see, et ma ostsin digitaalse kuupileti endale ja noh, kuna mu isikukood enam hetkel ei kehti, siis ma ei saa bussiga ka sõita. Mida on mul vaja, et tööl käia. Saatsin juba linnavalitsusse murekirja ka, eks näis, mis nad vastavad :D

Kui nüüd natuke veel enda lollustest rääkida, siis mul on kiskal praegu
tungiv vajadus vastassugupoole järele.. Mul oli kogu aeg meeles, et jap,
viin ta opile, saab asja kaelast ära, aga aeg läheb nii kiirelt ja nii
ta tegemata jäi. Praegu on megahalb kuulata, kuidas kass piinleb ja
kuidagi olla ei saa. Järgmise kuu alguses esimese asjana lähen temaga
loomaarsti juurde. Seoses sellega võiksitegi mingit normi kohta Tartus
soovitada, sest jälle- piinlik tunnistada- ma ei tea mitte ühtegi
loomaarstikliinikut.

Nädalavahetusel sai nii mõndagi korda saadetud, aga mul nii mõnus rammestus peal (Kristjan tegi just süüa), et ma tõmban pleedi all end kerra ja vaatan “Simpsoneid”. Lasen piltidel enda eest rääkida.

Sattusin üle pika aja korralikule korteripeole

 Tegime nats reivi ka


 Tegin Anu ja Kadiga pisikese lõuna Kapriisis. Söögid olid head, aga teenindus natuke..naljakas. Võib-olla oli asi selles, et me istusime kokku neljas lauas ja reisisime oma tassidega pidevalt ringi :D


You Might Also Like

 • Avatar
  Anonymous 13. apr. 2014 at 18:26

  Isikukood kehtib küll täitsa sõltumatult ID kaardist ja seda võib kontrolörile juhiloa vms dokumendi pealt ka näidata. :D

  • Avatar
   mesiliis 13. apr. 2014 at 18:30

   Ma tean ja, et tegelikult kehtib :D See oli mu esmane reaktsioon, et mind pole enam olemas kuu aega, kuni uue kaardi saan :D

   Päriselt? Aga nad ju kontrollivad nii, et panevad id-kaardi oma masinasse…see ei mõjuta midagi?

 • Avatar
  anni 13. apr. 2014 at 18:42

  Vaatan ja imetlen su roosat juuksevärvi :)

  • Avatar
   mesiliis 13. apr. 2014 at 18:51

   Aitäh! :)

 • Avatar
  H. 13. apr. 2014 at 18:49

  http://www.orrokliinik.ee

  Hästi tore kliinik, igati soovitan :) Oma kiisu on sealt kõik süstid saanud ja ka oma munad ;)

  • Avatar
   mesiliis 13. apr. 2014 at 19:01

   Suured tänud! :)

 • Avatar
  Kadi 13. apr. 2014 at 19:10

  Piisab ka sellest, kui oma isikukoodi peast neile ette ütled – saavad niimoodi ka kontrollida :)

  • Avatar
   mesiliis 13. apr. 2014 at 19:13

   Wohoooo! Üks mure vähem! :)

 • Avatar
  Anonymous 13. apr. 2014 at 20:19

  Aga mina soovitan hoopis seda loomakliinikut https://www.facebook.com/pages/Loomakliinik-Animal/226673937347239
  Sealne loomaarst Priit on väga muhe mees.

  • Avatar
   mesiliis 13. apr. 2014 at 20:30

   Uurin järgi, aitäh :)

 • Avatar
  Anonymous 14. apr. 2014 at 05:49

  Lihtsalt infoks, miks peab maksma uue isikutunnistuse eest – selle plastiktüki välja andmine maksab väga palju ja riigilõivu maksmisega inimene tasub osa kulust ise, suurema osa selle tootmise eest maksab tegelikult riik. Kahjuks jah isikutunnistusega ei ole sarnane süsteem nagu juhtimisõiguse puhul, mille saad üks kord ja ilma pahandusi tegemata (et politsei selle sul nt peatada või ära võtta võiks) kehtib surmani. JuhiLUBA kaasas enam kandma ei pea, seega kui väljaspool Eestit autoga sõita ei plaani, siis juhiluba ka selle kehtivuse lõppemisel uuendama pmst ei pea. Saad hoida riigilõivu pealt kokku, mis tuleb maksta dokumendi eest. Juhtimise õigust keegi ära ei võta.

  Kodanik oled sa ka siis, kui su dokumentide, sh isikutunnistuse, kehtivus on lõppenud. Lihtsalt üks seadus ütleb, et juhiluba kaasas kandma ei pea, teine seadus aga, et isikutunnistus peab olema. Kuna isikutunnistusele on antud ka EL riikides reisidokumendi staatus, peab see olema turvaline dokument. Minu meelest ei ole väga ülekohtune, et selle eest tuleb riigilõivu tasuda iga viie aasta tagant. Ära ole kuri, et riik tagab sulle hüvesid ;)

  h.

  • Avatar
   mesiliis 14. apr. 2014 at 08:02

   Sellessuhtes, et loomulikult ma tean, MIKS peab maksma :D Aga lihtsalt, nii ebaõiglane, et ma pean sama summa maksma ka siis, kui tahan lihtsalt pikendada/uuendada oma kaarti. Praegu ei saa ma ka id-kaarti-juhiluba võrrelda, sest mul viimast lihtsalt pole, seega ei saa rõõmu tunda sellest, et ma seda kaasas kandma ei pea :D

   Kui nii mõelda, et iga viie aasta tagant maksta, siis jah ei tundu nii hull, aga kui ma avastan selle aegumise maailma kõige ebasobivamal hetkel, siis teeb kurjaks ;)

 • Avatar
  Helen 14. apr. 2014 at 07:46

  Orro kliinik kindlalt üks parimaid. Minu kass käis seal opil ja nii kui pärast tekkis mure lahti läinud haavaga, kutsuti tagasi vaadati loom üle ja tehti igaks juhuks süst, et põletikku ei tekiks. Arstid ka väga sõbralikud ja seletavad ilusti, mida teevad.