Ma hoolin!

17. okt. 2014

Täna oli üks hea päev. Noh, kui mitte arvestada seda, et ma olin öösel tööl ja sain hommikul ainult poolteist tundi tukkuda, et siis meik näkku visata ja Meriliiga pildistama minna. Kuna (nagu eelmiseski postituses mainitud) mul selliseid inimesi vähe, kellega koos ringi käia, peab igast võimalusest haarama!

Tegime kiirkorras fotoshoodi, sest väljas oli ikka päris külm, soojendasime end teega ja hiljem hakkasin pilte sorteerima-valima. Üritasin siis fotofiltriga veits kontrasti lisama ja ma ei tea, mu arvutiekraani seaded olid kuidagi nii paigast ära, tundus, et pildile viskas õige vähe värvi juurde, salvestasin ära…. ja siis avastasin, et piltidest on järsku saanud ületöödeldud konnad. Ja just täna oli see päev, kui otsustasin, et ei viitsi originaale eraldi salvestada… Õnneks sain need Meriliilt uuesti kätte ning hiljem hakkan tasakesi uuesti proovima. See omakorda pani mu mõtlema uue ja korralikuma töötlusprogrammi peale. Lightroom tundub vist praegu päris popp olevat?

Selle pika sissejuhatusega tahtsin tegelikult jõuda selleni, et sain ühel ilusal sügisõhtul paki Biomineratalt. Tegu on Eestis toodetud puhastusvahenditega, millele on väljastatud rahvusvaheline ökomärgis. Ehk täiesti looduslik kraam! Lisaks keskkonna mittereostamisele aitavad need tooted ruumide sisekliimat parandada ja mõjuvad nahale hoolitsevalt.

 Pakist vaatas vastu selline ülivahva vanadest ajalehtedet meisterdatud paberkott. Nii äge idee! Ma olin alguses sellest kotist isegi rohkem vaimustunud, kui muust sisust :D

Olen päris tükk aega tahtnud oma kodukeemiat hakata millegi sõbralikuma vastu välja vahetama, aga (nagu tavaliselt) mõtteks on see jäänudki. Nimelt on Märt pärit perest, kus peetakse väga lugu sellest, et nende elu oleks võimalikult vaba kahjulikest ainetest ja hästi tervislik. Et pigem makstakse natuke rohkem, et saada vastu midagi korralikku.  Nüüd hakkab see eluviis tasakesi ka mulle külge. 

Ma koristan üldiselt üsna harva, sest ma olen kohutavalt laisk, aga kui tuhin peale tuleb, siis küürin ja nühin kõike, mis ette jääb. Kuigi igasugune tuntud kodukeemia teeb oma töö ju ilusasti ära, häirib mind kohutavalt õhku jääv “lõhn”, mis rikub puhta korteri tunde ära. Biominerata oma meenutab mulle kuidagi vanasti vanaema juures tehtud koristuspäevi, kui ma lapiga telekat nühkisin ja sõbrad samal ajal akna taga mängisid. Ma olen päris kindel, et tol ajal olid puhastusvahendid veel rohkem keemiat täis, aga see värske sidrunilõhn tõi endaga kaasa mõnusa nostalgiahoo :D

Samuti kirun end alati, kui pean pliiti või nõusid pesema paljaste kätega, sest olin unustanud kummikindaid osta…ehk siis peaaegu iga kord :D Kuna tavalised tooted on aga üsna odavad, siis paratamatult tee nad ostukorvi leiavad. Ükskord tegin selle vea, et hakkasin Fairy koostisaineid lugema ja googeldama. Peale kaht rida otsustasin, et enda meelerahu huvides ei jätka :D

Võtsin endale laupäeva täiesti vabaks, et kodu oma uute vahenditega korda teha. Ma väga loodan, et laiskus mind maha ei murra, sest ma ootan päris suure huviga looduslike toodete katsetamist. Tahaks näha, kui asjalik on looduslik kraam keemiaga võrreldes!

Nüüd on mul aga aeg vaadata edasi oma suure lemmiku, American Horror Story, teist osa. Eile tegin selle vea, et hakkasin öösel tööl vaatama ja noh.. süda puperdas ja tagus hommikuni välja, sest hiiglaslikud jubedate maskidega killerklounid on tõepoolest jubedad! Ma loodan, et õhtul üksi kodus ikka julgen magama jääda…

You Might Also Like

 • Avatar
  Jaanika L 17. okt. 2014 at 17:34

  Aitäh, panin nüüd teise osa tõmbama. :D

  • Avatar
   mesiliis 17. okt. 2014 at 21:11

   Nii hea sari, aga nii õudne :D

 • Avatar
  Merli. 19. okt. 2014 at 15:35

  Lightroom on algaja fotograafile ideaalne lahendus. :) Youtube kubiseb samuti LR'i õpetustest, kuidas miskit pilti töödelda jne. Soovitan soojalt. Photoshop kisub jua profide poolele, ma isiklikult sellest aru ei saa, kuid see ei tähenda, et sinagi ei saa. :)

  • Avatar
   mesiliis 19. okt. 2014 at 18:58

   Ma praegu nats katsetan Lightroomiga, aga hetkel tundub seegi nii keeruline, et ma ei taha photoshopi peale mõeldagi :D