Zzzzombie

18. nov. 2014

Mõtlesin, et ma pole tükk aega siin oma zombie-vaimustust jaganud. No üldse ei kujuta ette, kuna ja kas see mul üle läheb :D Olgu öeldud, et kuigi ma vaatan igasuguseid teemafilme väga suure huviga, siis tegelikkuses on maailmalõpp zombidega mu üks suurimaid hirme üldse!

Igaljuhul avastasin poolkogemata sellise huvitava elavate surnutega sarja nagu “Z Nation”, mis on lihtsalt niiii lahe! Seda võrreldakse palju “Walking deadiga”, aga noh, minu jaoks on need kaks täiesti erinevat sarja. Viimases keskendutakse pigem ellujääjate suhtlusele ja inimeste muutumisele läbi raskuste. “Z Nation” on nagu.. pooleldi paroodia ning tegevusliinid mängitakse kiiresti välja, mitte ei raisata tervet hooaega ühe plika otsimisele metsas.

Eks sel ole oma vigu ka, mis peaasjalikult sõltuvad mitte-nii-suurest eelarvest, aga näiteks surnute grimm on küll päris hästi teostatud (kui ajuvaba zombi-beebi muutumine välja arvata :D) Mulle väga meeldib, et seal pole mingit ühe koha peal toppamist ja passimist. Iga osa on uues asukohas, põnevus säilib ning kogu aeg on tegevust. “Walking dead”, mis küll mulle endiselt meeldib, on kuidagi.. kaotanud selle uudsuse ja põnevuse, sest zombisid jääb sarjas üha vähemaks, mistõttu nendega kohtumised pole enam nii hirmu tekitavad.

Igastahes jah, “Z nation” on põnevate tegelastega, mõnusa tempoga, naljakas, kohati lausa naeruväärne ja teeb pidevaid nükkeid teiste sama žanri filmide-sarjade suunas. Täitsa soovitan zombi-huvilistel vaadata.

Kunagi ma kirjutasin blogis ka raamatutriloogiast “The Strain”, mis rääkis vampiiridest ja nende maailmavallutamisest. Mulle hullult meeldis, et seal oli kirjeldatud vampiire, kui rõvedaid parasiite, mitte polnud nad Ian Somerhalderi tüüpi nunnud :D Igastahes avastasin nüüd, et triloogia põhjal on väljas samanimeline seriaal. Nii palju, kui ma vaadanud olen, siis on see väga tõelähedane raamatutele ja so far, so good. Välja arvatud lahtilõigatud inimeste “grimm”, mis nägi kohutavalt võlts välja.

Kuigi kuumi 234 aastaseid vampiire sarjas pole, siis natuke silmailu on ikka :D

Okei, sain südamelt ära, võib nüüd normaalsete postituste juurde tagasi minna :D

You Might Also Like

 • Avatar
  Anonymous 19. nov. 2014 at 09:51

  Z Nation on nii hea! Vaatan The Walking Dead'i ka ja kuigi sarnasusi on, sest mõlemad on siiski zombie-seriaalid, siis ühte patta neid kohe kindlasti ei paneks. Kui TWD on selline tõsisem ja aeglasem (selles mõttes, et mõnes osas tõesti ei juhti mitte midagi), siis Z Nation hoiab põnevustaset koguaeg kõrgel. Kohati on see seriaal natuke cheesy, aga see mulle meeldib, sest seal on ka parasjagu huumorit, samal ajal kui TWD on püsivalt masendav. Sellegipoolest armastan ma TWD'i ka ja olen vaadanud suurel hulgal zombie-filme (mõned neist halvad, mõned neist head).
  The Strain'i üritasin vaadata, aga see ei olnud minu jaoks.

  • Avatar
   mesiliis 19. nov. 2014 at 10:21

   On jaa! Mulle ka hullult meeldib, et seal saab ikka naerda ka, mitte pole kõik nii surmtõsine ja ellujäämine to the max! Aga jah, mulle TWD ka endiselt meeldib. Hea on, kui valikut on, kas kergem ja naljakam zombikas või selline tõsisem :D

   Kuna ma raamatuid olen lugenud ja need meeldisid, siis ma ilmselt sarja puhul pigistan mitme puudujäägi poole pealt silma kinni ja täitsa huvitav on vaadata :)