üks väike teene

13. apr. 2015

Ma olen päris mitmes ostan-müün Facebooki grupis liige ning olen igasuguseid naljakaid kuulutusi näinud. Vahepeal hakkasid laineid lööma inimesed, kes annavad näiteks šokolaaditahvli, kohvipaki või kommikoti eest ära neile ebavajalikud asjad. Päris hea idee, eks?

Nüüd olen aga juba mitu mitu korda näinud pakkumisi, kus antakse riideid/mööblit/jalanõusid/ehteid ära VASTUTEENE eest. Ma ei julge küsidagi, mis teene ma neile siis võlksi olen. Pärast ütlevad, et noh, küll me siis kunagi vaatame ning lõpuks aasta pärast on mul telefonikõne, et kle, mul siin ühe mehega tüli, korista ära ta. Või käsivad mul nende nõusid pesta, lapsi hoida või jumal teab mida.

Aga mis siis, kui ma olen vastuteene eest nõus, saan asja kätte ja siis…enam pole nõus vastuteenet tegema? :D Mis siis, kui ma pean veel midagi tegema, sest “See diivan on küll väärt rohkem, kui üks akendepesu!!”?

Ühes Nicolas Cage’i filmis, (ma pealkirja ei mäleta), kus ta naine vägistati ja läbi peksti, oli nii. Tema juurde tuli mees, kes ütles, et noh, nagunii politsei midagi teha ei saa, meie aga teame, kus see mees on. Tapame ta sinu heaks ära vastuteene eest. Et kui meil kunagi näiteks vaja kirja postkasti panna või nii, siis oled sina meie mees. Lõpuks läksid nõudmised järjest suuremaks ning ühest “väikesest teenest” sai keeruline sündmusteahel. Milline, seda ma ei tea, sest mulle ei meeldinud see film ja ma ei vaadanud lõpuni. Ma ütlen, väga libe ja keeruline tee, see vastusoovide eest millegi saamine!

Samas noh, inimesed on ikka targad küll. Järgmine kord, kui mul remondi või kolimisega abi on vaja, viskan ebavajaliku kraami müügisaitidele ja lisan salapärase “ära anda vastuteene/vastusoovi” eest ning olemas! Nad isegi ei tea, et müüvad oma hinge mulle!

You Might Also Like

 • Avatar
  Anonymous 13. apr. 2015 at 15:31

  Ma ka selle ühe kindla inimese vastuteen ekuulutusi vaadanud ja imestanud, et eitea mis vastuteene see olla võib :D Vb lihtsalt uus viis vastuteeneks ikka raha v šokolaadi küsida u et ole hea tee ülekanne v mine osta mulle šokolaad selle eest :D

  • Avatar
   mesiliis 13. apr. 2015 at 15:39

   Ei tea jah :D Üks oli kommentaarides küsinud, et mis teene siis olema peab ning vastus oli salapärane "kirjuta postkasti!!!" :D

 • Avatar
  Gerli N. 13. apr. 2015 at 15:44

  Äkki nad seda ootavadki, et see "vastuteene" tooks mingit vürtsi igapäeva ja tegelikult peadki talle ainult šokolaadi viima? :D Keegi võiks postkasti kirjutada ja küsida, et mis teene see siis nii salapärane on, mida avaldada ei taheta :D

  • Avatar
   mesiliis 13. apr. 2015 at 16:16

   Hahaha :D Mine tea :D

   Ma mõtlesin, et postituse huvides kirjutaks talle postkasti, aga selleks ajaks oli kuulutus juba kustutatud (või ma ei leidnud). Täitsa huvitav, mis see nii salajane teene on, et ei või avalikult öelda. Raudselt mingi "tee mulle teene ja anna kaks sotti selle asja eest" :D

 • Avatar
  Anonymous 13. apr. 2015 at 15:46

  Kusjuures mulle Nicolas Cage muidu ei meeldi, aga see film jälle väga meeldis millegipärast…. Aga see shokolaadi eest mingi asja ära andmine on täitsa okei (muidugi kui räägimegi nt. mingist korralikust mööbliesemest).. Olen näinud ka selliseid kommentaare, kus katki ja mustad riided soovitakse ära anda shokolaadi eest, selline asi on imelik.. Aga teenete eest asjade ära andmine..hmm.. :D Ma ei oskagi kohe midagi vaimukat öelda, kuigi väga tahaks :D .. PS! Nii tore, et oled hakanud jälle tihemini blogima, kui bloglovinis käin ja uusi posititusi läbi scrollin enne kui neid lugema hakkan ja märkan, et sina oled kirjutanud, siis sinu oma loen kõige esimesena alati.. :)

  • Avatar
   mesiliis 13. apr. 2015 at 16:23

   Mulle küll Cage meeldib :D Enamik filme ka täitsa vaadatava, aga see.. noh, ma olin just öötöölt ka tulnud ja megaväsinud ning see kogu vägistamisteema ei tundunud üldse sel hetkel huvitav :D

   See ära andmine kommipaki-šokolaadi eest on täitsa okei jaa, aga noh.. samas tõesti peaks ikka valima, mida siis nii anda. Ma nägin üht juhust, kus anti ära kaks kasutatud ja täiesti tavalist maikat ja sooviti NII kohvipakki kui ka "midagi magusat" :D

   Awww, nii armas sinust :) Aitäh, sellised kommentaarid toovad rohkem indu blogida küll. :)

 • Avatar
  Kadi 13. apr. 2015 at 16:27

  Kõlan raudselt nagu sarimõrvar, aga mulle selle filmi mõte ja idee väga meeldis. Eriti meil Eestis, kus kohtusüsteem on olematu, toimiks selline asi väga hästi. Kui keegi minu lähedastele liiga teeks, siis ma küll politsei ja kohtu abile lootma ei jääks. Kui ise ei võitle, ei tee seda mitte keegi :)

  • Avatar
   mesiliis 13. apr. 2015 at 16:34

   Idee iseenesest on küll hea, aga samas kas see on seda väärt, et jäädki neile "headele abistajatele" võlgu ning nad hakkavadki järjest rohkem teeneid sisse nõudma? (okei, ma peaks tegelikult filmi lõpuni vaatama, siis oskaks rohkem kaasa rääkida :D)

   Mingilmääral olen mina ka omakohtu poolt, sest nagu sa ütlesid, kui ise ei võitle ei tee seda mitte keegi. Sellepärast meeldib mulle tohutult näiteks ka "Law abiding citizen", kus tehakse selgeks, et kurjategijad pääsevad puhttehnilistel alustel ja kui tahad näha, et nad saaks oma karistuse, siis politseile pole mõtet väga loota.

 • Avatar
  Eliise 13. apr. 2015 at 17:56

  Mind nüüd huvitab mis film see on, tahaks vaadata :D Google andis, et "Seeking Justice", kas on see?

  • Avatar
   mesiliis 13. apr. 2015 at 19:05

   Seesama jap :D Alguses öeldakse talle, et noh, teed meile vastu väikese teene, näiteks viid paki kuskile posti, lõhud turvakaamera ära jne… ja siis lõpuks teene, mida tahetakse, on inimese tapmine :D

 • Avatar
  katrihelenak 13. apr. 2015 at 21:34

  Ma tahan ka seda filmi näha! Ma olen ka erinevates gruppides (kuigi eile kustutasin end umbes 20st ära) aga vot nii põnevat pakkumist polegi näinud. "Vastuteene" kahe võõra inimese vahel kõlab nagu a)nilbelt b)kriminaalselt :D

  • Avatar
   mesiliis 14. apr. 2015 at 06:39

   No just, eriti kui see teene on nii salapärane, et peab eraldi postkastist infot küsima :D:D