muuda hommikusöök magusamaks

16. dets. 2015

Mul on selline väike tava, et enne Märdi kooliminekut olen üritanud päeva vabana hoida. Et siis talle midagi head kokata ning koos mõnusalt aega veeta. Eriti nüüd, mil ta Tallinna asemel on Väike-Maarjas ning peab seal nädalavahetuse asemel lausa terve nädala olema.

Esmaspäeva hommikul tulin öisest vahetusest ning peas oli küpsenud ideaaaaaaalse hommikusöögi plaan. Kuigi ma olen üritanud töölt tulles hommikuti mitte süüa (sest nagunii lähen kohe magama), siis seekord sundisin end veidi tagant ning valmisid kohevad toorjuustu-pannkoogid ja ülimaitsev soolakaramellikaste.

IMG_4767
Mingit erilist retsepti siin ei ole. Pannkookide jaoks tegin taina nii, nagu kogu aeg (muna-jahu-piim-suhkur). Muutsin ainult seda, et piimaga koonerdasin ja lisasin umbes 50 grammi toorjuustu. Mikserdasin kõik paksuks nätskeks tainaks ja asusin praadima.

Soolakaramellikastme valmistusõpetuse leidsin Ragne blogistSee on niiiiii lihtne, tulemus aga niiiii maitsev. Et teha umbes pool purki kastet, läheb vaja:
50 g võid
100g fariinsuhkrut
1 dl rõõska koort
paar näpuotsatäit soola

IMG_4746
Sulata potis või ning lisa juurde ülejäänud komponendid. Sega, kuni kaste pakseneb. Kõik! Ma alguses olin natuke kahtleval seisukohal, sest kuidas saab miski nii lihtne olla? Lisaks ei meeldi mulle absoluutselt fariinsuhkru lõhn… aga kõik toimis.

IMG_4754
Kui kaste potis jääb vedelapoolsem, siis pole vaja muretseda- seistes see pakseneb (ja külmkapis olles veelgi). Tegu on küll lausa patuselt magusa maitsega, aga selle muudab huvitavamaks just soola mekk. Näiteks on üheks mu lemmikuks maapähklivõijäätis, mis samamoodi on soolaselt magus. See kaste maitseb sarnaselt!

Polnud midagi paremat, kui niristada sulakaramelli kuumade pannukate peale…ja siis kõik ära süüa!

IMG_4756

You Might Also Like

  • Avatar
    Eliise 17. dets. 2015 at 09:45

    Olen seda kastet nüüd 24h tunni jooksul nii mõneski blogis väga isuärataval kujul näinud, teen siit omad järeldused (ehk siis: pean ka seda saama!!!) :D

    • Mesiliis 18. dets. 2015 at 18:12

      See tõesti kõige kergem järeldus, et on vaja kiiremas korras järgi proovida. Väga maitsev on! :D