sunday funday

27. jaan. 2016

Eelmisel pühapäeval võtsime end lõpuks ometi kätte ning läksime Väikesele Munamäele suusatama. “Läksime” all mõtlen loomulikult Märti ja Sixtenit ja viimase sugulast, sest ma ei tea, mis vägi mind mäe peale oleks saanud :D

IMG_5362-2IMG_5399
Ma olen üsna spordikauge inimene, aga kõige suurema kaarega on minust mööda läinud igasugused talvetegevused. Jah, ma võin küll uisutama minna, aga seda ka mossitades. See, et tegelikult uisutamine ise on äge tegevus ja konkreetselt seda tehes on mul lõbu laialt, ei mängi olulist rolli :D

IMG_5488IMG_5405
Eelmisel aastal kinkisin Märdile jõuludeks mäepileti + suusarendi. Siis suutis ta mu Kuutsekale minekuks ära moosida. Tõesti, oli päris tore mäest alla lasta, aga minul isiklikult oli kogu aeg suht hirm sees. Mulle ei meeldi ekstreemsused, kõrgus ega suusatamine… seega ma ei näegi põhjust, miks ma peaks vabatahtlikult end sellisesse olukorda asetama. Seda enam, et tegelikult mäe peal me koos ju ei suusata. Märt laseb omas tempos, mina omas (mis tähendas seda, et minu ühe liu ajal jõudis tema umbes kuus korda alla lasta :D)

IMG_5403IMG_5406
Igal juhul oli mul hea meel, et Teele ka kambas oli. Meile mõlemale seostus sõna “mäesuusatamine” miskipärast hoopis õdusas kohvikus istumise, tee joomise ja kamina paistel varvaste soojendamisega, sel ajal, kui kutid väljas külma käes lõbutsevad :D

IMG_5378
Mina tarisin ka fotoka kaasa, sest lootsin ilusaid maastikupilte saada… selle peale ei mõelnud, et kuidagi tuleb ju ka mäest üles saada. Päris mäe kõrvalt minna ei julenud (vangi sattumised, jutud-värgid), leidsime hoopis metsaraja. Kogu see põlvini lumes sumpamine ja üles rühkimine oli aga seda väärt. Vaade oli iiimeline! Siinkohal kiired tänusõnad Teelele, kes terve aeg külmetas, aga raja minuga siiski läbi tegi :)

IMG_5432IMG_5472IMG_5464
Päris tippu jõudes tuiskas aga lund ja tuul oli nii külm, et kaua olla ei kannatanud. Esimesed pildid saidki seetõttu väga hallid, sest lumesadu muutis vaate ühtlaselt sombuseks. Natukese aja pärast aga jäi sadu vähemaks ja sain paar paremat pildikest ka, kuigi mitte nii selget, kui oleks soovinud. Oleks muidugi vaate puhul midagi võimsamat tahtnud, aga noh, Otepää pole sama, mis Alpid :D

IMG_5442IMG_5450IMG_5485
Hoolimata sellest, et kohvik polnud niivõrd õdus kohvik kuivõrd suusalaenutuspunkt ja kamina ääres rippusid sajad laste kindad, oli ikka tore. Sai natuke värskes õhus viibida, pilte teha ja hiljem pitsat süüa. Loen seda päeva kordaläinuks :D

IMG_5491 IMG_5502IMG_5518

You Might Also Like